Ledger Nano X - The secure hardware wallet

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - malaysiannews

Pages: 1 2
1
Rangkaian media sosial dengan aspirasi kripto mesti menjaga sistem mereka terhadap eksploitasi kriminal, timbalan penguatkuasa jenayah fiskal Jabatan Perbendaharaan U.Saya berkata pada sidang anti-pengubahan wang haram (AML).

 Dalam ucapan yang disiapkan, Jamal El-Hindi, timbalan pengarah Rangkaian Penguatkuasaan Jenayah Kewangan (FinCEN), berkata "teknologi pembayaran baru" ini perlu dipegang pada piawaian AML yang sama seperti institusi kewangan yang sedia ada, supaya mereka tidak dapat melepaskan kelemahan undang-undang.
Pautan asal: https://www.coindesk.com/fincen-social-media-companies-that-tokenize-must-follow-the-law

2
Berita / Di atas $ 10K: Niaga CME Bitcoin Hit Tinggi 3.5-Bulan
« about: February 09, 2020, 06:23:08 AM »
Niaga hadapan Bitcoin yang disenaraikan di Chicago Mercantile Exchange meningkat kepada paras tertinggi berbulan-bulan, yang melebihi $ 10,000 awal Jumaat.

 Kontrak Februari melepasi halangan psikologi dan mencetak tinggi $ 10,030 pada jam 11:40 UTC, tahap terakhir dilihat pada 26 Oktober.
Pautan asal: https://www.coindesk.com/above-10k-cme-bitcoin-futures-hit-3-5-month-highs

3
Berita / Bursa Saham London Ditempatkan Dalam Pembubaran Wajib
« about: February 09, 2020, 06:19:59 AM »
Syarikat yang dahulunya dikenali sebagai London Block Exchange (LBX), yang menghadapi tuntutan mahkamah dari salah seorang pemiutangnya, sedang dibubarkan.

 Dikenali sebagai Dragon Payments Ltd sejak Julai, firma itu mengumumkan pada hari Khamis bahawa ia telah dimasukkan ke dalam pembubaran wajib pada 31 Januari. Paul Cooper dan Paul Appleton dari David Rubin & Partners dilantik sebagai pelikuidasi bersama awal minggu ini oleh Setiausaha UK  Negeri untuk Perniagaan.
Pautan asal: https://www.coindesk.com/london-block-exchange-placed-into-compulsory-liquidation

4
Ahli politik Jepun menyeru anggota G-7 untuk bertindak balas terhadap yuan digital China yang dirancang dengan bekerjasama dalam penyelidikan mata wang digital.

 Ahli politik kanan dari Parti Demokratik Liberal (LDP) yang diketuai mantan menteri ekonomi Akira Amari memberitahu pemberita bahawa Jepun harus berkongsi maklumat dan kajian teknikal dengan AS dan anggota G-7 yang lain untuk bertindak balas terhadap inisiatif yuan digital China,  yang boleh menimbulkan cabaran yang serius kepada ketuanan global dolar, kata Reuters.
Pautan asal: https://www.coindesk.com/fearing-currency-struggle-japanese-politicians-want-g7-response-to-chinas-digital-yuan

5
Bitcoin terus bertumpu pada keuntungan.

 Nombor satu cryptocurrency oleh nilai pasaran meningkat kepada paras tertinggi tiga bulan iaitu $ 9,859 semasa waktu dagangan A.S. pada hari Khamis dan terakhir dilihat perdagangan pada $ 9,801, menurut Indeks Harga Bitcoin CoinDesk.

 Dengan lonjakan ke paras tertinggi berbulan bulan, bitcoin telah pulih sebahagian besar tanah yang hilang pada separuh kedua tahun 2019.
Pautan asal: https://www.coindesk.com/bitcoin-has-erased-over-45-of-2019-sell-off-in-just-7-weeks

6
Malay (Malaysian) / bagaimana untuk memilih syiling baru
« about: February 24, 2019, 12:12:08 PM »
seperti yang kita tahu bahawa terdapat terlalu banyak syiling dalam edaran.
Apa pendapat anda tentang memilih duit syiling yang baik untuk digunakan sebagai pelaburan?

7
Malay (Malaysian) / bolehkah kita yakin tentang ICO?
« about: February 24, 2019, 12:07:32 PM »
apa yang anda fikir adalah kaedah paling selamat untuk memilih apa yang ICO akan melabur? bagi orang-orang yang mempunyai anggaran yang ketat, apakah beberapa cara menembak yang pasti dapat meningkatkan keselamatan terhadap pelaburan mereka?

8
Malay (Malaysian) / Tahu masa untuk memulakan ICO
« about: February 24, 2019, 12:03:18 PM »
Adakah saya kehilangan sesuatu ??? Mengapa tidak boleh melancarkan ICO hanya apabila pasaran stabil untuk mengelakkan daripada tidak disenaraikan, saya mendengar 6 bulan dari beberapa projek sebelum disenaraikan, ini sangat menjengkelkan. Mulakan ICO apabila keadaan pasaran cukup stabil, ia tidak akan menyakitkan dan akan menjadi lebih baik untuk setiap orang, tidak akan ada sebarang keluhan dari pihak pemburu limpah juga

9
Malay (Malaysian) / Hold atau jual?
« about: February 20, 2019, 03:45:56 PM »
Sekiranya kita berpegang pada altcoin yang kita telah melabur dan melihat harga menjatuhkan setiap saat atau lebih baik untuk menjualnya dan membelinya semula apabila pam nilai itu? Saya telah kehilangan margin keuntungan dengan riak saya tidak mahu melakukan kesilapan yang sama dengan stellar yang saya Pegang jadi saya perlu memegang atau menjual?

10
Malay (Malaysian) / Pesaing terbaik untuk Ethereum?
« about: February 20, 2019, 03:38:39 PM »
Mana pesaing terbaik untuk Ethereum, dan mengapa anda fikir begitu?

11
Malay (Malaysian) / Pendapatan pasif dalam Cryptocurrency
« about: February 20, 2019, 03:36:24 PM »
hi ada apa-apa duit syiling lain daripada minexcoin yang membayar lebih dari 5% pulangan bulanan untuk memegang duit syiling mereka di dompet. Saya tidak cuba untuk mempromosikan duit syiling hanya mahu mempelbagaikan pelaburan saya

12
Kerana btc dan eth turun. atau sebab lain. Bolehkah anda membantu saya untuk mengetahui lebih lanjut?

13
Malay (Malaysian) / Mengenai Hardfork ETH
« about: February 20, 2019, 03:27:36 PM »
hai semua... saya ada soalan, sila jawab...
di mana blok akan Hardfork Constantinople berlaku?
saya harus membeli eth sekarang untuk mendapatkan Hardfork? atau sudah terlambat? terima kasih kerana semua bantuan

14
Malay (Malaysian) / Apa yang membuat anda mempercayai cryptocurrency baru?
« about: February 19, 2019, 04:53:18 PM »
Saya tertanya-tanya Apa yang membuatkan anda mempercayai suatu cryptocurrency baru?

15
Malay (Malaysian) / Crypto boleh menjadi kurang menentu daripada emas?
« about: February 19, 2019, 04:47:52 PM »
Ramai orang membandingkan crypto dengan emas, dan saya melihat begitu banyak persamaan.

Saya percaya satu hari crypto boleh kurang menentu daripada emas. Sekiranya lebih ramai orang mengamalkan, dan menangani nilai-nilai kepada barang-barang harian, berdagang setiap hari, (seperti untuk membeli-belah runcit) maka crypto akan lebih mudah digunakan, lebih selamat, turun naik dari segi harga, dan lebih stabil.

Apa yang anda fikirkan?

Pages: 1 2