**Great news: TAU main net is on now | Enjoy!**

Author Topic: Blockchain adalah 'Sistemik Risiko' untuk Industri Kewangan: DTCC Exec.  (Read 38 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline malaysiannews

  • Moderator
  • Newbie
  • *****
  • Topic Author
  • The Pure Proof-of-Tansaction [POT]
  • Posts: 20

+Info

The Depository Trust & Clearing Corporation atau DTCC mengeluarkan laporan setiap tahun mengenai kestabilan sistem kewangan global dan telah melakukannya setiap tahun sejak tahun 2013. Ia menerangkan laporan ini dalam istilah ini:

"[T] dia DTCC Systemic Risk Barometer Survey berfungsi sebagai pemeriksaan nadi tahunan untuk mengawasi risiko yang ada dan muncul yang mungkin memberi kesan kepada keselamatan, ketahanan dan kestabilan sistem kewangan global. Ia direka untuk membantu mengenal pasti trend dan memupuk dialog seluruh industri mengenai potensi ancaman terhadap kestabilan kewangan. "

Laporan tahun ini mungkin kelihatan peminat Bitcoin dan pelukis seperti yang sepatutnya keluar pada 2013, ketika Mt. Gox dan peristiwa yang berkaitan telah mengguncang asas-asas cryptocurrency sebagai wahyu yang mengelilingi kematiannya menjadi terang dan harga turun dari $ 1,000, secara perlahan-lahan menjangkau beberapa tahun kemudian. Kerana dalam laporan tahun ini adalah berita gembira daripada Stephen Scharf, Ketua Pegawai Keselamatan DTCC [penekanan ditambah]:

"Peningkatan kebimbangan mengenai kesan fintech terhadap risiko sistematik menunjukkan kesedaran yang semakin meningkat tentang potensi risiko dan menekankan keperluan untuk menilai kedua-dua risiko dan ganjaran yang berkaitan dengan inisiatif fintech. DTCC merangkumi janji bahawa inovasi fintech terus mengurangkan risiko dan mengurangkan kos pasca perdagangan. Tetapi kerana industri terus mengamalkan inovasi fintech, seperti penyelesaian blockchain, AI dan awan, kita mesti memastikan bahawa inovasi tersebut tidak menjejaskan keselamatan dan keselamatan pasaran kewangan global semasa. "

Laporan itu tidak menjelaskan bagaimana blockchain sebenarnya akan melakukan yang bertentangan dengan tujuan yang dimaksudkan, iaitu untuk menstabilkan dan memodenkan sistem-sistem kuno dan legap yang kerap gagal memenuhi tujuan mereka atau lebih buruk, untuk mengatasi pengguna mereka. Kutipan itu adalah ringan dari segi sentimen anti-blockchain, tetapi ia masih bercakap kepada keengganan asas beberapa pihak dalam dunia kewangan lama untuk menyesuaikan diri, memodenkan dan meneruskan perubahan-perubahan yang akan timbul tanpa mengira jika mereka masuk atau tidak .

Laporan ini mempunyai beberapa metrik menarik lain di dalamnya, juga. Bilangan orang yang melihat "saling hubungan" sebagai risiko sistemik untuk membiayai turun 8% sejak tinjauan tahun lepas, sementara peratusan orang yang melihat Brexit sebagai berpotensi bermasalah meningkat sebanyak 11%. Hutang yang berlebihan adalah untuk kali pertama termasuk dalam laporan itu, dan 28% responden menyenaraikannya di antara lima kebimbangan utama mereka.

Pautan asal: https://www.ccn.com/blockchain-is-a-systemic-risk-for-financial-industry-dtcc-exec/amp/
             ▄▀▀▀▀▀▄
           ▄▀ ▄███▄ ▀▄
         ▄▀ ▄███████▄ ▀▄
       ▄▀ ▄███████████▄ ▀▄
     ▄▀ ▄█████████▀▒░███▄ ▀▄
   ▄▀ ▄██▀░░░░░░░░░▄██████▄ ▀▄
 ▄▀ ▄█████████░░████████████▄ ▀▄
█  ███████████░░██████████████  █
 ▀▄ ▀█████████░░████████████▀ ▄▀
   ▀▄ ▀███████░░▀█████████▀ ▄▀
     ▀▄ ▀█████▄░░░░░████▀ ▄▀
       ▀▄ ▀███████████▀ ▄▀
         ▀▄ ▀███████▀ ▄▀
           ▀▄ ▀███▀ ▄▀
             ▀▄▄▄▄▄▀
taucoin.io
THE ACTIVE
U N I T
......AN EXPERIMENTAL......
.PROOF-OF-TRANSACTION.
......CRYPTOCURRENCY......
         ▄▄████████▄▄
     ▄████████████████▄
   ▄███▀▄▄▄▄▄▄▄ ▀███████▄
  █████ █     █ █▄▀███████
 ██████ █     █ ███▄▀██████
▐██████ ███████▄▄▄▄▄▄ █████▌
▐██████ █▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█ █████▌
▐██████ █▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█ █████▌
 ██████ █▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█ █████
  █████ █▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█ ████
   ▀███▄▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄██▀
     ▀████████████████▀
        ▀▀████████▀▀
        ▄▄████████▄▄
     ▄████████████████▄
   ▄████████████████████▄
  ███████████████▀▀  █████
 ████████████▀▀      ██████
▐████████▀▀   ▄▄     ██████▌
▐████▀▀    ▄█▀▀     ███████▌
▐████████ █▀        ███████▌
 ████████ █ ▄███▄   ███████
  ████████████████▄▄██████
   ▀████████████████████▀
     ▀████████████████▀
        ▀▀████████▀▀
  ICO      
OCTOBER 15TH
█████████████████████████████
GITHUB
TWITTER
FACEBOOK
YOUTUBE
WEBSITE

Taucointalk


Tags: